Proeftraining Para

Sporten is leuk! Maar misschien is het voor jou nog wel belangrijker om nieuwe vrienden te maken op onze club en wie weet zelfs op andere clubs. Dat kan bij Buitenhout MHC in ons gloednieuwe parahockey team!

Wij vinden dat plezierig sporten en gezelligheid hand in hand moeten gaan, in een veilige omgeving.

 

Je mag altijd 3x gratis en vrijblijvend bij ons een proeftraining komen doen. Voorafgaand aan de 3 proeftrainingen plannen wij een intakegesprek in met je ouder(s) of begeleider(s). Na afloop van de 3 proeftraining hebben we een evaluatiegesprek. Mocht je het onverhoopt toch niet leuk genoeg vinden, dan verwijderen we natuurlijk al je gegevens weer uit ons systeem.

 

Inschrijven

Inschrijven voor de gratis proeflessen is verplicht i.v.m. verzekeringen en het aantal aanwezige trainers en kan via deze link.

 

Over ons Parateam

- trainingsdag is zondag van 11:30 - 12:30.

- Parahockey bij Buitenhout MHC is geschikt voor deelnemers vanaf 7 jaar oud.

- de groepsgrootte is gemiddeld 10 spelers per team/trainingsgroep.

- geschikt voor de doelgroepen Autisme Spectrum Stoornis, ADHD, niet-aangeboren hersenletsel en verstandelijke beperking. Het is van belang dat de deelnemers coachbaar zijn en dat zij de informatie of aanwijzingen tijdens een training kunnen verwerken en er (met ondersteuning) naar kunnen handelen.

Daarnaast moet Buitenhout MHC de veiligheid kunnen waarborgen van zowel de spelers als de medespelers en de omgeving. Onze paratrainers en assistent-trainers zijn afkomstig uit het onderwijs en/of werken met mensen met een beperking.

 

Uitleg van de sport

Hockey staat bij Buitenhout MHC centraal. Trainingen worden ontworpen op basis van het ASM-model, wat gericht is op veelzijdig bewegen. Hierdoor zijn de trainingen geschikt voor alle leden en op alle niveaus. Zie ook: https://www.athleticskillsmodel.nl.

Er wordt G en LG-hockey aangeboden. Kijk voor uitleg op https://www.knhb.nl/kenniscentrum/hockeysoorten/aangepast-hockey#alles-over-aangepast-hockey.

Een gemiddelde trainingsdag zal beginnen met een goede warming-up, gevolgd door een aantal oefeningen die wij aan kunnen passen om iedereen op zijn/haar eigen niveau en tempo beter te maken in het hockeyspel.

Meestal eindigt de training met een partijtje hockey.

 

Wat neem je mee?

Wij hebben een stick en scheenbeschermers te leen voor je. Het enige wat je moet aanschaffen is een bitje (te koop voorafgaand aan de training in ons clubhuis à € 3,50, te betalen per pin). Doe je sportkleding en sportschoenen aan; neem je ook een bidon of flesje met water mee? Als je lange kousen hebt, doe die dan ook maar aan. En heel belangrijk..... neem je ouder(s) of begeleiding mee, zodat zij ook kunnen zien hoe leuk hockey is!

 

Vragen?

Heb je nog vragen mail dan naar [email protected], contactpersoon Monique van Tongeren. Of kom je niet door het aanmeldingsformulier heen? Mail gerust naar [email protected] en we proberen je zo snel mogelijk een reactie te sturen.

 

We hopen je snel op de velden te zien!

Groet,

Team Parahockey Buitenhout MHC